martes, 24 de abril de 2012

Actes de Sant Jordi 2012 al centre, l'IES Jaume Almera enllaçat per la llengua!



Durant la celebració de Sant Jordi al centre, dilluns, els membres del SEPC del centre vàrem llegir aquest  manifest en homenatge a Joan Fuster:

Enguany coincideixen tres efemèrides prou importants en relació a la figura de Joan Fuster: els 90 anys del seu naixement, els 20 de la seva mort i els 50 de la publicació de "Nosaltres els valencians". L'aportació del pensament d'aquest escriptor de Sueca l'ha fet esdevenir una figura clau en el discurs i ideari d'aquells que volem construir uns Països Catalans lliures, i en definitiva en la construcció de la consciència col·lectiva del nostre poble.

De ben segur que llegint i rellegint Fuster podem engegar, entre totes, un procés de reflexió que guiat per les idees del de Sueca pot –i ha de– desembocar en discursos i pràctiques renovades que ens facen avançar en la vertebració del nostre espai nacional –de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó– i en la consecució del nostre alliberament. De nosaltres, els catalans del nord i del sud, de terra endins i de mar enllà, depèn.


En paraules de Fuster: “ La idea de Països Catalans és alguna cosa més que una flatulència romàntica, com algú podria creure. És una <<obligació moral>>, en principi. La corda que lliga la mata de jonc -la unitat- és l'únic camí que ens queda, si volem subsistir com a poble: valencians, <<catalans>> i balears. << E si en llevat la corda, de jonc en jonc la trencarà tota un fadrí de vuit anys, que un sol jonc no hi romandrà>>. I qui pugui i vulgui entendre, que entengui.



Així doncs,cal, ara més que mai, reafirmar el nostre projecte nacional, els Països Catalans, davant la proliferació de l'anomenat "independentisme transversal", que sota l'eufemisme de la unitat amaga el principanocentrisme i la renúncia a la resta de territoris, que amaga els interessos econòmics i individualistes d'un èlit de nou encuny, neolliberal i desitjosa d'instaurar un nou estat en el capitalisme transnacional de la UE, esquarterant-nos social i nacionalment.




A més, es desplega una pancarta presentant la campanya d'Enllaçats Pel Català; l'IES Jaume Almera ja està oficialment enllaçat per la llengua.

Ara i sempre: De Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, defensem el català!





No hay comentarios:

Publicar un comentario