sábado, 17 de diciembre de 2011

El SEPC davant les detencions de tres estudiants a la UdG

Avui al migdia davant la presència del president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas a la Universitat de Girona, en motiu del 20è aniversari d’aquesta, la Plataforma UdG formada per estudiants i professorat ha convocat una concentració conjuntament amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. La convocatòria volia mostrar el rebuig vers la política de privatització de serveis públics que duu a terme el govern catalunyès mitjançant les retallades pressupostàries.
 
Durant la concentració els Mossos d’Esquadra han carregat de forma violenta contra els manifestants, quinze dels quals han estat ferits greument i han hagut de rebre assistència mèdica urgent. D’altra banda, el mateix cos policial ha detingut tres estudiants que haurien romàs tancats a la Comissaria de Vista Alegre de la capital gironina durant unes quantes hores fins que han estat posats en llibertat
 
Així doncs el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, organització convocant de les protestes d'avui a la UdG, exigim:
  • La lliure absolució dels tres estudiants, ja que entenem que no hi ha cap motiu que justifiqui la seva detenció. En cap cas han dut a terme una acció que permeti la restricció dels seus drets, perquè quan els estudiants han hagut de fer ús de la força ha estat en legítima defensa en el moment de l'escomesa policial. 
  • La dimissió de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, i del seu equip de govern per permetre l’accés als Mossos d’Esquadra al recinte universitari. Alhora també ho demanem per haver aprovat uns pressupostos que redueixen la massa salarial del PAS i PDI i que augmenten la precarietat laboral a la universitat. 
  • Un comunicat demanant disculpes públiques de les autoritats pertinents per la brutalitat policial duta a terme al centres educatius, ja que és intolerable que davant les legítimes protestes de la comunitat universitària es faci recurs de la violència més extrema. 
Finalment volem fer saber al senyors Artur Mas i la senyora Anna Maria Geli que la seva actitud reaccionària i autoritària davant la comunitat educativa tindrà conseqüències als passadissos i carrers, perquè els estudiants no estem disposats a renunciar als nostres drets pels interessos d’uns pocs adinerats.
 
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Girona, 16 de desembre del 2011
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario