lunes, 21 de noviembre de 2011

-Crònica de la vaga d'estudiants del passat 17 de novembre al Maresme:

El passat dijous de 17 de novembre estudiants i membres del professorat universitari d'arreu dels Països Catalans prenien els carrers en motiu de la vaga estudiantil convocada davant el procés de privatització que assetja l'ensenyament català, públic i de qualitat. Les mobilitzacions han materialitzat la resposta a les retallades en educació amb les quals inaugurà aquest curs el govern de Mas-Colell, unes retallades que evidenciaren, juntament amb les primeres conseqüències l'aplicació de Bolonya, la precarietat i les barreres socials que es desitja imposar a estudiants i professors; sempre en benefici del capital privat i l'empresa, que ja comencen a fer-se lloc a les universitats catalanes.

Així doncs, valorem molt positivament l'exitós seguiment de la vaga a universitats i centres de secundària, la conseqüent aturada de classes a bona part dels campus catalans i instituts de Sabadell, el Maresme, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet i Terrassa; i per últim, la demostració de força efectuada per un moviment estudiantil que semblava endormiscat després de les lluites anti-Bolonya, aplegant a més de vint mil persones a la manifestació de Barcelona, un miler a Girona, prop del miler a Mallorca i més de cinc mil manifestants a València. Destaquem, a més, l'important paper que han desenvolupat les assemblees de facultat i institut, espais que han esdevingut els principals centres d'organització i gestió de la vaga i gràcies els quals s'ha pogut assolir un nivell de mobilització multitudinari.

Dit això, recordem que aquesta vaga ha estat només un punt d'inflexió i inici del que serà un curs molt calent; la lluita contra la privatització segueix en peu, i en breus sorgiran noves dates per ocupacions d'aules, facultat i manifestacions.

Com a estudiants del Maresme, considerem un èxit sense precedents la jornada de vaga a la comarca. Gràcies a la coordinació d'un grup d'estudiants provinents d'instituts de Mataró, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Masnou, Prèmia de Mar, Arenys de Mar, Cabrils i Canet, poguérem fer extensiva la realització de la vaga a bona part dels instituts de la comarca, assolint un seguiment gairebé total als batxillerats. La manifestació celebrada el dia de vaga a Mataró, fou la culminació de setmanes de feina de difusió als centres: més d'un centenar de persones van recórrer el tram que separa l'Estació del centre Universitari del Tecnocampus, tot passant pel camí Ral i tallant el trànsit a la rotonda de la Laia l'Arquera durant quinze minuts, mentre s'escenificà una “lliçó informativa” sobre l'efecte de les retallades a l'ensenyament català. Finalment, els bloc va irrompre al Tecnocampus, des d'on es despenjaren dues pancartes donant suport a la vaga, i després d'un torn obert de paraules on es va cridar als assitents a fer continua la mobilització als seus centres potenciant ocupacions d'aules i a seguir coordinats amb la resta de centres de la comarca, es desconvocà la manifestació.
Des del SEPC-IES Jaume Almera, felicitem a tots els participants de la vaga al Maresme, i reiterem en expressar la nostra voluntant en mantenir-nos coordinats per plantar cara a la privatització que amenaça els nostres centres.

Aturem les retallades, Aturem la privatització!
Per un ensenyament públic, popular, de qualitat, antipatriarcal i català,

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-IES Jaume Almera
Novembre del 2011









No hay comentarios:

Publicar un comentario